zaterdag 06 juli 2024 — zondag 01 september 2024 • Oorlogsmuseum OverloonTerug naar agenda

Activiteiten tijdens de zomervakantie

ZOMERVAKANTIE PROGRAMMA IN HET OORLOGSMUSEUM

Kom deze zomervakantie naar het grootste oorlogsmuseum van Nederland en zie in vogelvlucht de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je komt langs meer dan 180 militaire voer- vaar-, vliegtuigen én kanonnen. En tussendoor kan je even tot rust komen in ons fijne museumcafé, op het groene terras en grote speeltuin voor de kids.

Daarnaast staat deze zomervakantie vol met interessante activiteiten voor jong en oud. Je bent van harte welkom!

BEKIJK EN BELEEF HET MUSEUM!

● Meerijden in een Amerikaanse Dodge ( mogelijk tot en met 11 augustus): Rijd op woensdag, vrijdag of zondag een rondje mee door het museumpark in een meer dan 80 jaar oude Dodge Carryall. Let op, om zeker te zijn van je plaats en tijd kan je de tickets vooraf reserveren via: De ticketstraat

Een ticket kost €5,- per persoon.

Als er nog plaatsen vrij zijn op de dag zelf worden de meerijtickets bij de kassa van het museum verkocht.

Let op: De dodge rijdt zijn laatste rondes op zondag 11 augustus!

● Tankopenstelling Neem op dinsdag van 12:00 tot 15:00 uur een uniek kijkje op de Centurion Tank. De vrijwilligers vertellen je hier graag alles over!

●  Wapendagen Elke vrijdag van 12:00 tot 15:00 uur staat ons Vuurwapenteam klaar om alles uit te leggen over wapens die gebruikt werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wapens zijn onklaar gemaakt en mogen alleen onder begeleiding een keer vastgehouden worden. Een unieke ervaring!

●  Veteranen vragenuurtje Elke maandag en donderdag van 13:00 uur tot 14:30 uur staat een van onze vaste veteranen voor jou klaar om je alles te vertellen over zijn missie, uitrusting, uitdagingen, en de bevolking waar hij mee te maken kreeg. Geen vraag is te gek, je kunt hem álles vragen! Én ervaar zelf hoe zwaar een scherfvest is. Hoeveel push-ups kan jij maken met vest aan?

● Neem plaats achter het stuur van een Nekaf Jeep
Ervaar de nostalgie van de Nekaf jeep. Kruip deze vakantie even achter het stuur van de iconische Nederlandse jeep uit vervlogen tijden. Bekijk hem van dichtbij en maak een stoere foto achter het stuur. Deel je foto op de socials en tag @oorlogsmuseumoverloon
* Op woensdag 14 en 21 augustus en zondag 18 en 25 augustus van 13:30 uur tot 16:30 uur zal de Jeep opengesteld worden.

●  Gratis rondleiding! Elke dag om 13:00 uur zal er vanaf de receptie een gratis rondleiding starten door de tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Een rondleiding duurt ongeveer een uur en zijn ook geschikt voor kinderen, onze rondleiders passen zich aan naar de behoeften van de groep. Je kunt je hiervoor aanmelden bij de receptie.

● Word verzetsstrijder en red de Engelse piloot.

Kruip in de huid van een echte verzetsstrijder.
Vorige vakantie hebben wij dit onderdeel geintroduceerd aan onze jonge bezoekers. De  interactieve speurtocht werd goed ontvangen! Tijdens deze vakantie zal er daarom weer aandacht besteed worden aan het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Hopelijk kun jij ervoor zorgen dat de Engelse piloot weer veilig aan komt in Engeland.

Voor dit programma onderdeel wordt er gebruik gemaakt van echte typmachines en een degelpers. Dit is een samenwerking met het Drukkerij museum in Meppel.

• Museumcafé Je eigen eten meenemen is niet nodig. Het museumcafé heeft voldoende lekkers op de kaart zoals speciale koffies, thee, koude drankjes, tosti’s, frietjes, een gezonde salade, een kop soep of een lekker verfrissend ijsje. Wil je de kaart vooraf al bekijken? Klik hier. Dus maak voor, tijdens of na je museumbezoek even wat tijd vrij voor een pauze.

OORLOGSMUSEUM = BOEIEND VOOR KIDS MET EEN 8,6 KIDSPROOFSCORE

● Oorlogsmuseum Overloon is een Kidsproof museum 2021, 2022, 2023 en 2024! Van de museuminspecteurs van Kidsproof krijgen we het cijfer 8,6! Voor kinderen is er in het museum veel te zien en te doen.
●  Maak een speurtocht en ga op ontdekking in het museum en ontvang een leuke verrassing!
●  Leef je uit in het bos en de speeltuin!

Tip 1: Online koop je je Ticket met 1 euro korting per persoon.
Tip 2: Entree is altijd gratis entree met Museumkaart (ook verkrijgbaar aan de kassa in het museum).

●   Kom je op de fiets? Volg de route door het museumpark en werp alvast een blik op het museum vanaf de fietsbrug, die dwars door het museum loopt.

BEZOEK INTERACTIEVE EXPO

Aan de hand van acht ooggetuigeverhalen word je meegenomen door de interactieve tentoonstelling "Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog". Wat zou jij doen? Meewerken of je verzetten?

Zomervakantie activiteiten - dagelijks t/m 29 augustus