zaterdag 09 juli 2022 — zondag 04 september 2022 • Oorlogsmuseum OverloonTerug naar agenda

Zomervakantie in Oorlogsmuseum Overloon

BEZOEK HET VERNIEUWDE OORLOGSMUSEUM OVERLOON DEZE ZOMERVAKANTIE

Kom deze zomervakantie naar het grootste oorlogsmuseum van Nederland en zie in vogelvlucht de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je komt langs meer dan 150 militaire voertuigen, indrukwekkende exposities en een fijn museumcafé met zomerterras en speeltuin. Je bent van harte welkom!

Te zien en te doen deze zomer

●  Het immens grote nieuwe Lancasterpaviljoen;
●  Bekijk de Expositie Jeep SENSATION.
●  Loop langs de collectie met meer dan 150 militaire voertuigen, waaronder de enorme BARC van 28 meter lang en 7 meter hoog en het Horsa zweefvliegtuig.
●    Kom je op de fiets? Werp dan bij aankomst alvast een blik op het museum vanaf de fietsbrug, die dwars door het museum loopt.

Uniek in de wereld

De Fietsbrug en het Lancaster paviljoen zijn primeurs; uniek in de wereld!

Bezoek interactieve Expo

Aan de hand van acht ooggetuigeverhalen word je meegenomen door de interactieve tentoonstelling "Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog". Wat zou jij doen? Meewerken of je verzetten?

Voor de Kids

Van de museuminspecteurs van Kidsproof krijgt Oorlogsmuseum Overloon een 8,6! Voor kinderen is er in het museum deze zomer dan ook veel te zien en te doen:
●    Doe de Speurtocht 'Sam Soldaat', ga op ontdekking in het museum en probeer het raadsel op te lossen en verdien een leuke prijs! Tijdens de zomervakantie periode (vanaf 9 juli 2022 tot en met 4 september 2022) is de speurtocht gratis te verkrijgen bij de receptie.
●    Leef je uit in het bos en de speeltuin!
●    Eet de lekkerste ijsjes, tosti’s en frietjes in het museumcafé.

Goed voorbereid museumbezoek

●    ✅ Reserveer tickets met korting vooraf online;
●    ✅ Het museum is elke dag open tijdens de zomervakantie;
●    ✅ Het museum is heel groot en overdekt!
●    ✅ Museumcafé met ruime zitplaatsen en groot buitenterras.