Museum in het donker
november 2020 gaat helaas niet door

Museum in het donker 2020 gaat niet door.

Helaas hebben alle maatregelen rondom het Corona-virus ons moeten doen besluiten Museum in het Donker dit jaar niet door te laten gaan. volgend jaar hopen we jullie weer een prachtig programma voor te kunnen schotelen!

Museum in het donker 2021

Na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum Overloon? Dat is mogelijk tijdens ‘Museum in het donker’. Ook in 2020 staan er weer zes avonden op het programma waarbij bezoekers door prachtige verhaalvertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment op indringende wijze onderdeel van één of meerdere verhaallijnen.

Museum in het donker 2019 uitverkocht!

We kijken terug op een zeer geslaagde editie van 'Museum​ in het donker' 2019.
Duizenden bezoekers hebben zich kunnen onderdompelen in de bijzondere verhaallijnen van Hannie, Bob en Karl. In november 2020 doen we het weer met een nieuw thema en andere verhaallijnen. De exacte data volgen.

Museum in het donker 2019

Duik terug in de tijd en beleef het verhaal van de vergeten Slag bij Overloon 75 jaar later
Na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum Overloon? Dat is mogelijk tijdens ‘Museum in het donker’. Na het grote succes van vorig jaar, staan ook dit najaar weer zes avonden gepland waarbij het verhaal van de vergeten slag om Overloon tot leven komt. Bezoekers kunnen zich onder laten dompelen in drie bijzondere, waargebeurde verhaallijnen. Hoe was het leven voor de gewone burger? Waarheen verdwenen de mensen uit het verzet die opgepakt werden? Tegen welke Duitse overmacht moesten de Amerikanen en Britten het opnemen? Hoe verliep de strijd? Wie overleefde en wie niet?

Bezoekers worden door prachtige verhaalvertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment op indringende wijze onderdeel van de verhalen rondom de slag bij Overloon.

Reseveren is noodzakelijk - Reservierung ist notwendig - Reservation is necessary