Nieuw! Online Tours door het Museum!

OVERLOON LIVE - Unieke tours door ons museum

Nieuwe tours op het programma:

Zondag 7 augustus - Wings & Vets
11:00 uur (live)

Zondag 4 september - Vergeten Helden
11:00 uur (live)

7 augustus - Wings & Vets ( Vergeten Verhalen)

In deze Zomerspecial maken we een tour door ons museum langs onze vliegtuigen. Naast kijkjes bij en in deze toestellen worden bijzondere persoonlijke verhalen gebracht van veteranen die we geïnterviewd hebben tijdens hun bezoek aan ons museum of elders.

Denk hierbij aan het verhaal van voormalig Spitfirepiloot Leo Hendrikx die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Engelandvaarder terecht komt bij The Royal Air Force en boven Nederland wordt neergeschoten.

Of het indrukwekkende verhaal van Ed Cottrell die in zijn P-47 boven Frankrijk vloog en dit ternauwernood overleefde.

Ook interviewen we Richard Westmaas over 'zijn' Horsa Glider die in ons museum staat. Maar dat is nog lang niet alles, meer verklappen we niet kijk vooral mee op 7 augustus a.s.! En we laten we je natuurlijk veel van ons museum zien want we crossen met Herman the Sherman bijna het hele museum door!

4 september -  Vergeten Helden

In deze online live tour maken we een ronde langs de vele objecten die het museum rijk is. We geven exclusieve kijkjes op en in onze voertuigen en vertellen bijzondere persoonlijke verhalen bij onze collectie. Vooral verhalen die niet vaak voor het voetlicht worden gebracht. Denk hierbij aan een Afro Amerikaanse D-day veteraan die op het stranden in Normandië streed. Maar ook een reddingszwemmer van de Amerikaanse Kustwacht die op D-day op Omaha Beach gewonden en gesneuvelden jongens uit het water redde.

Herman the Sherman

Vorig najaar zijn we begonnen met webcasts, online uitzendingen vanuit het museum. Daarvoor hebben we echt een cool karretje ingericht, dat we Herman the Sherman hebben gedoopt. Herman is eigenlijk één grote (nou ja, grote...) rijdende filmstudio, met verschillende camera's aan boord. En met Herman rijden we door het museum om jullie te trakteren op bijzondere en in veel gevallen nog niet eerder vertoonde beelden en verhalen

Al rijdend met de golfkar worden er verschillende stops gemaakt bij voer-, vaar- en vliegtuigen. De online tours zijn een mix van vooraf opgenomen content en live verslaglegging. Van technische details tot persoonlijke verhalen.

In uitzendingen van een uur praten we je over verschillende onderwerpen bij. Of het nu om vliegtuigen gaat, rupsvoertuigen, of om hele andere bijzondere zaken in ons museum, we tracteren je op exclusieve beelden en achtergrondverhalen. Ook laten we experts en soms ooggetuigen aan het woord. Kortom, ben jij fan of vriend van het museum, of gewoon nieuwsgiering naar wat we te bieden hebben, check dan onze live rondleidingen. Voor de eerstvolgende tour kun je je hier aanmelden:

Data & Tijd

• 3 juli mei om 11:00 uur + 20:00 uur Replay
  • 7 augustus om 11:00 uur + 20:00 uur Replay
  • 4 september om 11:00 uur + 20:00 uur Replay

De online rondleidingen kosten € 4,- per webinar, per persoon.
* kosten voor live events kunnen afwijken van de normale prijzen.

Deelnemen
Klik op onderstaande button om meer informatie te krijgen of je aan te melden voor één van de webinars. Tot snel?